Portfolio Sessions: Familieportret

Bij Fotostudio Kwinten

Het is altijd leerrijk om eens van een expert te horen wat hij/zij van jouw beelden vindt. En eigenlijk zijn we allemaal expert!

Tijdens een Portfolio Session gaan we SAMEN jouw foto's bespreken. Niet een zelfbenoemde goeroe, maar wel jouw collega's bespreken jouw foto's. Wat is er geniaal aan die foto, wat kan er beter. Waarom 'werkt' de ene foto heel goed, waarom doet de andere foto je minder. Hoe kan je je licht nog beter zetten om die rondingen nog beter te accentueren, en had die man beter wat voorover gebogen om...

Tijdens de Portfolio-besprekingen stuurt iedereen vooraf (exact!) 4 beelden door aan de gastheer. Enkel foto's uit je dagelijks werk, gemaakt voor klanten. En afgewerkt zoals klanten de foto zouden krijgen (qua beeldbewerking).

Elke bijeenkomst kadert binnen één thema. Iedereen die zich inschrijft moet in zijn dagelijks werk op heel regelmatige basis binnen dit thema werken.
De gastheer is steeds een collega die zijn deuren openstelt en de gesprekken begeleidt, en net zoals de andere aanwezigen feedback geeft over de gepresenteerde foto's.

We gaan er vanuit dat vooral opbouwende kritiek fotografen doet groeien en dit terwijl ieder z'n eigen stijl kan en mag behouden. We focussen vooral op het verbeteren van elkaars techniek en creativiteit. De bedoeling is dat je nadien gemotiveerd thuis komt!

De besprekingen zijn steeds in kleine groep (8 personen + gastheer/dame). Enkel zo kunnen we vrijuit spreken met respect voor elkaar.

Ditmaal is het thema 'Familieportret'. Een thema in de familiale sfeer, dus geen team zakenpartners of personeelsleden. Een familieportret vanaf 4 personen!
Zowel foto's in studio genomen als op locatie zijn welkom.

Om het geheel 'gratis' te houden vragen we om de dag zelf 10,00 euro in 'de pot' te steken voor drank en versnaperingen die de gastheer/dame aanbiedt.
 

Verantwoordelijke

Kwinten Verspeurt
03/886 65 44

Datum: 
maandag, 7 november, 2016 - 13:30 tot 17:30

Thema

 • Creativiteit
 • Techniek
 • Zaken doen

Type

 • Studio
 • CAP
 • I4C
Plaats: 
Fotostudio Kwinten
Overwinningsstraat 56
2830 Willebroek
Getuigenissen: 
 • Tof initiatief! Van je collega's wat feedback krijgen daar steek je altijd wel weer iets van op!

 • Opbouwend samen kijken naar elkaars werk

 • Je eigen foto's laten bekritiseren door andere fotografen is misschien niet evident maar wel heel interessant!! Ik ben weer blij met alle bruikbare tips die ik heb gekregen.

 • Na zo een portfolio sessie ga je naar huis met handige tips van je collega fotografen.

 • Het was leuk om samen met collega's met een open mind over elkaars foto's te spreken. Heb er zeker wat van opgestoken dat van toepassing kan zijn bij de volgende fotosessies

Vul de enquête in