Portfolio Sessions - Communie

Communie

Het is altijd leerrijk om eens van een expert te horen wat hij/zij van jouw beelden vindt. En eigenlijk zijn we allemaal expert!

Tijdens een Portfolio Session gaan we SAMEN foto's bespreken. Niet een zelfbenoemde goeroe, maar wel jouw collega's bespreken jouw foto's. Wat is er geniaal aan die foto, wat kan er beter. Waarom 'werkt' de ene foto heel goed, waarom doet de andere foto je minder. Hoe kan je je licht nog beter zetten om die rondingen nog beter te accentueren, en had die man beter wat voorover gebogen om...

Tijdens de Portfolio-besprekingen stuurt iedereen vooraf (exact!) 5 beelden door aan de gastheer. Liefst foto's uit je dagelijks werk, gemaakt voor klanten.

Elke bijeenkomst kadert binnen één thema. Iedereen die zich inschrijft moet in zijn dagelijks werk op heel regelmatige basis binnen dit thema werken.
De gastheer is steeds een collega die zijn deuren openstelt en de gesprekken begeleidt, en net zoals de andere aanwezigen feedback geeft over de gepresenteerde foto's.

We gaan er vanuit dat vooral opbouwende kritiek fotografen doet groeien en dit terwijl ieder z'n eigen stijl kan en mag behouden. We focussen vooral op het verbeteren van elkaars techniek en creativiteit. De bedoeling is dat je nadien gemotiveerd thuis komt!

De besprekingen zijn steeds in kleine groep (8 personen + gastheer/dame). Enkel zo kunnen we vrijuit spreken met respect voor elkaar.

Ditmaal is het thema 'Communie'. Een thema in de portretsfeer. 

Om het geheel 'gratis' te houden vragen we om de dag zelf 10,00 euro in 'de pot' te steken voor drank en versnaperingen die de gastheer/dame aanbiedt.

Verantwoordelijke

Yann Deschepper
02/569 64 28

Datum: 
maandag, 6 februari, 2017 - 13:30 tot 18:00

Thema

  • Creativiteit
  • Techniek
  • Zaken doen

Type

  • Studio
  • CAP
  • I4C
Plaats: 
Fotografie Yann Deschepper
Ninoofsesteenweg 345
1750 St-Martens Lennik
Getuigenissen: 
  • Door met de collega's te spreken krijg je heel wat energie om andere dingen te gaan proberen, om de techniek te verbeteren, andere poses te doen, poses te verbeteren, tijdens de fotoshoots nog meer op details te letten. Het moedigt aan om proberen nog beter te doen;

  • Op zulke portfoliosessies leer je enorm veel, je hoort eens hoe andere kenners opbouwende kritiek geven om je foto's nog beter te maken. Het helpt je om eens "outside the box" te kijken naar uw eigen foto's. Super gezellig en super leerrijk!!

Vul de enquête in