Masterclass Wedding

met Sven Soetens en Maarten Goossens

Praktische workshop huwelijksfotografie door Sven Soetens: ma. 26 nov. 2018

Sven Soetens heeft zich de laatste jaren volledig toegespitst op de huwelijksfotografie. Daar heeft hij geen seconde spijt van. Nog nooit stond zijn agenda zo volgeboekt.

De workshop bestaat uit een inleiding (wie? wat? waarom?) en een praktische fotografeer-mee-workshop in het prachtige Monasterium te Gent. Zijn authentieke kapel, zijn sfeervolle kamers, zijn lange kloostergangen en misschien ook de binnentuin zullen het decor vormen voor de opnames met het bruidspaar.

Sven: 'Aan de hand van mijn levensverhaal leg ik uit waarom ik me gespecialiseerd heb in de huwelijksfotografie. Welke ervaringen hebben me gevormd tot de fotograaf die ik nu ben? Ik geef je mee hoe je omgaat met je klant, van prospect tot lang na de aflevering van het album. Hoe bouw je een vertrouwensband op? Hoe gebruik je die tijdens de huwelijksdag zelf, maar ook nadien in je upsales? De tools die ik hiervoor gebruik zijn uniek; uitvoerig zal ik ze bespreken.'

'Tijdens het praktische gedeelte wil ik in mijn hoofd laten kijken: hoe denk ik wanneer ik ergens binnen kom waar foto’s gemaakt moeten worden? Hoe ga ik om met het koppel terwijl het zich klaarmaakt, tijdens de ceremonie, de locatieshoot, enz.? Gedurende de opnames in het Monasterium spreek ik vertraagd mijn gedachtengang uit, zodat iedereen weet waarmee ik op dat moment bezig ben: hoe denk ik over het licht (bestaand en flits), de compositie en het scherpstelpunt? Hoe creëer ik een écht moment tussen het koppel?

Na de break bekijken we de beelden. Hoe maak ik de selectie? Waar let ik op om het juiste beeld te kiezen?'

Deze workshop wordt volledig ondersteund door Nikon. Maarten Goossens stelt er de nieuwe Nikon Z6 en Z7 voor. Je krijgt de mogelijkheid om deze spiegelloze camera's zelf - hands on - te ontdekken tijdens de praktische workshop.

Dankzij Nikon is deze wonderlijke workshop GRATIS voor STUDIO-leden. (niet-leden betalen 107,00€, ondersteund door KMO-Portefeuille dat 40% voor zijn rekening neemt).

Geniet van dit vervroegd KERSTCADEAU en schrijf nu in!

 

Dagindeling:

- 10:00u: ontvangst met koffie en koek
- 10:30u: Sven Soetens over Fearless Photography en zijn visie op huwelijksfotografie
- 11:30u: Maarten Goossens over de Nikon Z6 en Z7
- 12:30u: lunch
- 13:30u: praktische workshop huwelijksfotografie met bruidspaar (wordt voorzien door Sven) in het Monasterium: gangen, kapel, kamers... Misschien ook buiten als het weer het toelaat.

Deelnemers kunnen zelf foto’s maken met de Nikon Z6 en Z7.

- 15:30u: pauze
- 16:00u: live postproductie van de opnames.
- 17:00u: nabespreking met Sven, Floricolor en Nikon
- 18:00u: afsluiten

Spreker

Sven Soetens

Verantwoordelijke

Luc Peeters

Onze sponsors

Datum: 
maandag, 26 november, 2018 - 10:00 tot 18:00

Thema

  • Creativiteit
  • Techniek
  • Zaken doen

Type

  • Studio
  • CAP
  • I4C
Plaats: 
Monasterium
Oude Houtlei 56
9000 Gent