Masterclass Clair-Obscur

Studiofotografie met continulicht

Intensief fotograferen met 2 modellen in een beperkte groep fotografen!

Deze "Clair-obscur" Masterclass is een inspirerende en intensieve trainingsdag voor fotografen die zich willen verdiepen in het werken met continu lichtbronnen. Tijdens deze workshop ontdek je alle aspecten van LED (fresnel) spots, verschillende continu lichtbronnen (vast licht) en het gebruik van diverse creatieve accessoires.

Met de hulp van een ruime selectie aan belichtingsmaterialen leer je schilderen met het licht en spelen met schaduwen. Deze workshop is dan ook uitermate geschikt voor fotografen die hun eigen werk en portfolio een creatieve boost willen geven.

 

Programma

 

We starten de dag met een introductie waarin Tom alle beschikbare materialen overloopt en duiding geef over de werkwijze en de bediening. Na de introductie geeft hij een demonstratie met een model, tijdens dit gedeelte laat hij aan de hand van diverse opstellingen zijn werkwijze zien. Alle beschikbare lichtbronnen komen aan bod waardoor je meteen aan de hand van het resultaat kan bepalen welke opstelling en belichtingsmaterialen je eigen voorkeur geniet. Alle opstellingen worden stap per stap opgebouwd en besproken.

Na een broodjesmaaltijd start de praktijksessie waarin je 3 uur zelf gaat fotograferen. In kleinere groepjes  met een model kan je zelf verschillende belichtingsopstellingen grondig en op je eigen tempo uittesten. Tom is tijdens dit gedeelte steeds ter beschikking om tips & tricks te geven en om je helpen om de "Clair-obscur look" te creëren.

Verslag: 

 

 

Spreker

Tom Museeuw

Tom Museeuw begon in 2006 met het fotograferen van modelportfolio’s van kinderen en tieners voor modellenbureaus in België, Frankrijk en Nederland: "In 2008 ben ik per toeval in de kindermodewereld terecht gekomen. Tot op heden bestaat mijn werk nog steeds hoofdzakelijk uit commerciële opdrachten (magazines, kledingmerken), de overige zijn reportages voor particulieren".

 

Tom fotografeert bijna uitsluitend op locatie en gebruik hiervoor het liefst beschikbaar natuurlijk licht dat ik naar mijn hand zet met reflectieschermen. Een fotosessie, dat is vooral ravotten en spelen voor Tom.  Hij is de regisseur van de sfeer tijdens een opdracht, de kinderen de acteurs en de klant ... die lacht tevreden bij het zien van het “fotofolio” spektakel!

Verantwoordelijke

Berten Steenwegen
0475/709251

Datum: 
maandag, 16 april, 2018 - 09:30 tot 17:30

Thema

  • Creativiteit
  • Techniek
  • Zaken doen

Type

  • Studio
  • CAP
  • I4C
Plaats: 
Oordegem
Grote Steenweg 121
9340 Oordegem
Getuigenissen: 
  • Een leuke gezellige dag en ook zeker om elkaar ook eens buiten werk om te leren kennen.

  • Het was voor ons als gezin heel leuk om naar Planckendael te gaan, we hadden veel geluk met het goede weer, ook de rondleiding was wel interessant, een aangename gids! Ook Berten droeg goed zorg voor iedereen, is sociaal tegen iedereen. Maar ook de collega's heb ik (beter) leren kennen op een hele aangename manier!!! De afwezigen hadden zeker ongelijk! Het restaurantje achteraf was ook een hele goede keuze, zowel qua eten op zich als de service en sfeer en gezelligheid een dikke 10/10!! Merci voor de leuke dag!!

  • Cras quis justo nisl. Proin dictum purus massa, vitae pharetra tellus gravida ut. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Etiam augue justo, dapibus vitae consectetur a, molestie vitae mi. Mauris lacus diam, ultrices viverra ultricies quis, cursus condimentum urna. Vivamus vel hendrerit nunc. Maecenas aliquet, lectus vel vulputate dignissim, quam ipsum bibendum ligula, non hendrerit odio magna quis metus. Duis ornare neque eu justo pellentesque, sit amet congue tortor hendrerit. Suspendisse potenti. Nulla vitae urna massa. Curabitur ac nisl odio. Suspendisse felis quam, imperdiet eu blandit vel, auctor non quam. Pellentesque dignissim sit amet tellus nec condimentum. Maecenas fringilla orci vitae hendrerit commodo. Nullam at diam laoreet, condimentum quam non, sollicitudin mi. Etiam vestibulum hendrerit quam, ac mollis elit rutrum id.

Vul de enquête in