Creativiteit in Communietijd

Twee keer licht op communie

Bert Stephani: Documentaire Communieportretten

 

Bert bekijkt communies en lentefeesten als overgangsrituelen waarin jongens en meisjes van de ene levensfase overstappen naar de volgende. In zijn documentaire portretten streeft hij er steeds naar om een beetje van beide fases vast te leggen. 

 

In zijn deel van de workshop legt Bert de nadruk op het maken van de connectie met communicant. Techniek en materiaal staan in functie van het verhaal en mogen vooral geen barrière vormen. Bij gelegenheid komt er wel eens een strobist-flitsje uit Bert's fototas maar doorgaans houdt hij het bij een compacte systeemcamera en één of twee vaste lenzen. 

 

Het doel is niet om de dure communiekledij te vereeuwigen maar om portretten te maken die met de jaren alleen meer waarde krijgen.

 

Tom Museeuw: Commerciële Communieportretten

 

Tom fotografeert al 10 jaar communiecollecties voor Belgische en buitenlandse kindermode merken. Met een gemiddelde van 60 sets per opnamedag moet Tom snel keuzes maken, daarom geniet natuurlijk licht de voorkeur bij deze opdrachten. 

 

In zijn deel van de workshop legt Tom de nadruk op het zo productief en efficiënt mogelijk werken met meerdere kinderen en klanten op de set. Tom legt uit hoe hij die dag regisseert en ervoor zorgt dat de klant op het einde van de dag die beelden krijgt die hij/zij verwacht. 

 

In tegenstelling tot Bert zijn visie is het doel van Tom zijn werk wel om de dure communiekledij te vereeuwigen ... althans voor 1 seizoen, nadien hebben de beelden geen waarde meer voor de klant.

 

Programma: 

 • 9u30 tot 10u ontvangst met koffie
 • 10u tot 10u30 korte introductie over onze communiefotografie op locatie
 • 10u30 tot 12u groep 1 bij Bert, groep 2 bij Tom: live demo met een communicant.
 • 12u15 - 13u30 pauze / lunch inclusief Thai Food Truck
 • 13u30- 15u groep 2 bij Bert, groep 1 bij Tom.
 • 15u pauze
 • 15u30 beelden afwerken in Lightroom + vragen en nabespreking

 

Bert en Tom zijn beiden Fuji X Ambassadeurs.  De dag wordt mede ondersteund door Fujifilm Belgium: er zullen verschillende camera's en objectieven ter beschikking zijn.  Zo ook de nieuwe middenformaat camera GFX 50s!

 

Spreker

Bert Stephani en Tom Musseeuw

Bert Stephani is een full-time professionele fotograaf gespecialiseerd in creatieve portretten en meeslepende visuele verhalen. Fotografie is voor hem altijd als een visum om nieuwe werelden te betreden en boeiende mensen te ontmoeten. Bert streeft ernaar om het unieke van iemand vast te leggen in een portret.

 

In zijn documentair werk vertelt Bert Stephani het grote verhaal door middel van kleine verhalen. Hoewel technische kennis erg belangrijk is voor deze fotograaf heeft zijn stijl vaak een beetje ruwe randjes: zoals het leven zelf.

 

http://www.bertstephani.com/

 

Tom Museeuw begon in 2006 met het fotograferen van modelportfolio’s van kinderen en tieners voor modellenbureaus in België, Frankrijk en Nederland: "In 2008 ben ik per toeval in de kindermodewereld terecht gekomen. Tot op heden bestaat mijn werk nog steeds hoofdzakelijk uit commerciële opdrachten (magazines, kledingmerken), de overige zijn reportages voor particulieren".

 

Tom fotografeert bijna uitsluitend op locatie en gebruik hiervoor het liefst beschikbaar natuurlijk licht dat ik naar mijn hand zet met reflectieschermen. Een fotosessie, dat is vooral ravotten en spelen voor Tom.  Hij is de regisseur van de sfeer tijdens een opdracht, de kinderen de acteurs en de klant ... die lacht tevreden bij het zien van het “fotofolio” spektakel!

 

http://www.fotofolio-photography.com/

 

 

 

 

 

Verantwoordelijke

Berten Steenwegen
0475/709251

Datum: 
maandag, 27 maart, 2017 - 09:30 tot 17:00

Thema

 • Creativiteit
 • Techniek
 • Zaken doen

Type

 • Studio
 • CAP
 • I4C
Plaats: 
Salve Mater, Lovenjoel
Groot Park 1
3360 Lovenjoel